Nyheter

 


27/4 2015

Ny LOGO
logo-transparent

Som ett steg i att SpiralTrans växer med både fler produkter, högre omsättning och att företaget funnits över tio år har vi moderniserat vår LOGO. LOGON symboliserar en spiraltransportör och de tre huvudfraktioner, som vi sorterar ut i de anläggningar vi byggt i Frankrike, brännbart (blå), återvinningsbart (orange) och matavfall (grönt).

 
 
 


27/4 2015

Årsmöte Avfall Norge
avfallskonferansen

Den 9 - 11 juni är det dags för Avfall Norges kombinerade årsmöte och avfallskonferens. Konferensen hålls i anslutning till Gardemoens Flygplats i "The Cube" som är Clarion Hotel & Congress Oslo Airport´s stora kongressal. Vi kommer presentera våra produkter genom att ha en egen monter där alla nyfikna kan få mer information om våra produkter och tjänster. Om ni skall ditt hör av er så skall vi ordna biljetter!

 
 
 
 


13/4 2015

Årsmöte Avfall Sverige
logo avfall sverige

Den 2 - 3 juni går Avfall Sveriges årsmöte av stapeln. I år hålls mötet i Linköping och som tidigare år anordnas det en utställning i anslutning till möteslokalerna. SpiralTrans kommer, som förra året, delta med en egen monter. Ni som skall till årsmötet kom förbi vår monter så får vi berätta mer om vad vi gör.

 
 


2/4 2015

Glad Påsk!
glad_pask

En riktigt glad och skön påsk önskar vi er alla!

Glad påsk från oss på SpiralTrans!

 
 
 
 
 
 
 


17/12 2014

God Jul och Gott Nytt År!

Jul Dalarna
Nu är det dags att fira jul och nyår. Vi på SpiralTrans önskar er alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År!
 
 
 
 
 
 
 
 
 


12/12 2014

Mässa i Frankrike

Förra veckan ställde SpiralTrans ut på Pollutec i Lyon. Vi hade där en egen monter administrerad av vårt Franska bolag. Montern bemannades av personal från Frankrike, Kanada och Sverige. I de fyra dagar som mässan pågick hade vi en strid ström av besökare som besökte vår monter. Det som besökarna var mest nyfikna på var vår OrgaSep, som separerar bort plast och andra orenheter från matavfal, och vår optiska sortering BagTronic. Eftersom mässan var i Frankrike var övervägande delen av besökarna därifrån men även en hel del besökare från exempelvis Italien, Storbritannien, Holland och Belgien.

 


8/7 2014Produktfotografering i miljö. 201406

Svetsning i verkstaden

Som vi nämnt I tidigare nyhetsuppdatering är det full rulle I verkstaden. Just nu mycket svetsning men även en hel del montage och annat jobb som utförs. När det var som mest att göra hade vi Ejendals fotograf, Lars Dahlström, på besök för att ta bilder på "riktiga" svetsare. Det blev en del riktigt bra bilder här en på Jocke som svetsar en spiralkanal i rostfritt stål.
 
 
 
 
 
 
 


7/7 2014sommarbild

Semester

Nu har sommarvärmen äntligen kommit, samtidigt som det börjar vankas semestertider. Under veckorna 29 - 31 kommer vi att ha kontoret semesterstängt. I verkstaden kommer produktionen fortgå nästan med full styrka. Vi jobbar för fullt med ett antal order som skall levereras i slutet av sommaren därav den höga aktivitetsnivån. Får passa på att önska alla en riktigt skön sommar!
 
 


27/6 2014Avfall o återvinning

Mässdags!

I höst har ni möjlighet att få träffa oss under Avfall & Återvinning på ELMIA i Jönköping. Vi kommer ha en monter, A02:50, där vi presenterar våra produkter och tjänster. Fokus kommer att ligga optisk sortering samt vår OrgaSep. För mer information och biljetter till mässan kontakta oss!


25/6 2014Vy mot kontor port mottagningsficka 1

Optisk sortering Faulquemont, del 2.

Det var ett tag sen sist vi informerade om provdriften i Faulquemont. Nu är det inte provdrift längre utan anläggningen för optisk sortering går för fullt. Efter en del justeringar och intrimning av anläggningen samt utbildning av personalen fungerar allt som planerat. Även kvalitén på soporna har blivit bättre och bättre sedan starten, i början dök det upp en hel del sopor som inte ska till den optiska sorteringen utan som skulle ha sorterats i återvinningskärl. Men allteftersom invånarna har blivit vana med nyordningen har kvalitén på soporna blivit bättre och bättre. Kapaciteten på 30 000 ton/år (10 ton/timme) beräknat på 8 timmars arbetsdag var vid mars mätning uppnådd till 95%, vissa dagar uppnåddes kapaciteten 14,4 ton/timme, ( 42 000 ton/år). Anläggningen går så pass bra att det går att driva den med endast två operatörer den första går på 06.00 och arbetar till 14.00 operatör nr 2 går på 09.00 och jobbar till 17.00. För mer information kontakta oss gärna!


20/12 2013

Optisk sortering Faulquemont.

SpiralTrans tredje anläggning för optisk sortering i Frankrike startade med provdrift den 9e december med soppåsar från en sopbil om dagen.
Efter intrimning i nu snart 2 veckor sorteras soppåsar från ca 10 sopbilar om dagen. Ökning av antalet sopbilar kommer ske successivt framöver. Anläggningen fungerar bra men det är en del detaljer som skall justeras och ställas in, hastigheter på spiraltransportörerna, skrapgolvets hastighet, kamerornas känslighet mm.
Intrimningen fortsätter och vi kommer att rapportera mer om hur det går efter helgerna.

Bilden till höger visar en sopbil som tippar en ny laddning soppåsar ner i mottagningsfickan.


26/8 2013

Stororder från Kalmar!

Läs mer om vår pressrelease här!